środa, 26 kwietnia 2017

Tort bezowy

W tym roku na Wielkanoc przygotowałam tort bezowy.

Przepis jest bardzo prosty.
Co jest potrzebne:
  • 3 upieczone blaty bezowe
  • 500 ml śmietany (30% lub 36%)
  • 500 g serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • polewa (taka jaką chcesz 😉)
  • posypka (także dowolna😃)
Jak zrobić krem:

Ubijaj śmietanę na puch. 
Później dodawaj po łyżce mascarpone. 
Nadal ubijaj. 
Pod koniec dosłodź do smaku.

Jak zrobić tort:

Połóż na talerzu jeden z blatów.
Następnie rozsmaruj krem na blacie.
Polej polewą.
Powtórz czynność jeszcze dwa razy.
Na koniec posyp posypką, póki polewa jest płynna.

Smacznego!! 😋






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz